AW ACADEMY

Referenties: meer dan alleen woorden

Wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen, maar gaan ook graag in overleg met jouw wat jij graag wil dat wij voor jou (gaan) doen.

Wij laten onze experts en klanten aan het woord:

Ondernemen in het buitenland

Export trainingen

Linda van den Broek is dé exportspecialist voor MKB-bedrijven. Je kunt bij haar terecht voor advies, planning en uitvoering van al je export plannen en ideeën. 

Door gerichte vragen te stellen, goed te luisteren en echt als sparringpartner aan te schuiven heeft Linda ons geholpen om te bepalen hoe en met wie we de markt in Europa wilden benaderen met de verkoop van de (was)machines van onze AW Machinery. Zij stimuleerde ons te focussen, hielp ons met de cultuurverschillen waar we tegenaan liepen, en gebruikte haar brede netwerk om nieuwe contacten te leggen. We hebben sinds de start van onze samenwerking onze producten  verkocht in 9 Europese landen, en in Amerika.    

Linda is Qualified Exportmanager en bedrijfseconoom met meer dan 30 jaar ervaring. Haar werkwijze kenmerkt zich door de combinatie van analytische vaardigheden, een gestructureerde aanpak, betrokkenheid en een zeer pragmatische manier van denken. Ze begeleidt bij het opstellen van een internationale verkoop- en marketingstrategie, landkeuze, opzet van een distributeursnetwerk, omgaan met culturele verschillen en het inrichten van export processen.

Ondersteuning varieert van een sparringsgesprek, waarin je handvatten en tips krijgt voor je exportaanpak, tot een langduriger project, waarbij we samen op gezette tijden de voortgang monitoren.

Kijk voor meer informatie op de website van Linda: www.xportwise.nl, of neem direct contact op met  Linda of Denise.

“Vorige week heb ik een vruchtbaar export sparring­sgesprek met Denise van Wieren en Allard van Essen van AW Machinery gehad. Fantastisch om te zien hoe zij zich in een paar jaar hebben ontwikkeld van een bedrijf dat alleen actief was in Nederland naar een internationale speler, met dealers in 8 landen. Ze zijn hard op weg is om hun ambitie te verwezenlijken om dé wasspecialist voor ondergrondse containers in Europa te worden.

Visie, echt tijd en aandacht besteden aan het opbouwen en onderhouden van een relatie met je distributeurs, blijven zaaien en uiteraard een goed product zijn hiervan volgens mij de basis.

Waarde toevoegen met mijn dienstverlening is voor mij persoonlijk heel belangrijk en ik vind het dan ook fijn om te zien dat dit handen en voeten krijgt in onze gesprekken. Ik zie uit naar een volgende afspraak.”

— Linda van den Broek

Inspiratie opdoen / kennis uitwisseling

Een goed gesprek

Onderstaand een verslagje op Linkedin van Ruud Visser van VConsyst, die samen met Marieke Bouwhuis bij ons op visite kwam voor ‘een goed gesprek’. Wij hebben heel vaak leuke en inspirerende gesprekken met klanten en leveranciers, maar dit gesprek  bleef in mijn hoofd hangen om ooit ‘iets’ mee te doen, omdat de insteek ook gewoon ‘een goed gesprek’ was, en niets van te voren vast lag qua onderwerpen…. En toen onze Academy vorm begon te krijgen was 1 + 1    3  …. 

“Wat een afspraak van 1½ had ‘moeten’ zijn werd een gesprek van 3 uur. Een paar weken geleden hebben Marieke Bouwhuis en ik een oproep gedaan: mogen wij met jullie praten over circulariteit? Hoe gaan jullie daar mee om en wat is onze rol hierin?

Een enthousiaste reactie volgde van Denise van Wieren – van Kempen en Allard van Essen van #awmachinery te Emmeloord en gisteren waren zij als derde gesprek aan de beurt.

Je stelt je altijd iets voor bij een gesprek maar dat het zó inspirerend zou worden had ik niet durven dromen. We hebben gesproken over leiderschap, circulariteit en eigenaarschap en hoe je je visie zowel privé als zakelijk kan vormgeven.

Dan blijken we ook nog dezelfde inspiratiebron te hebben in de vorm van Ricardo Semler. 😊

Wij leverden ons pakketje in met circulaire thee, koeken en volledige recyclebare koffiecupjes van de #koffiejongens en van hen kregen wij boeken van Rutger Bregman, honing en chocolade mee. De boeken gaan deze week gelezen worden en de chocolade is al bijna op. 😎 ( ik kan mij niet beheersen op dit vlak)” 

Wil jij ook met ons praten?

Neem dan contact op met Denise.